Old Vines Garnacha
Old Vines Garnacha
Old Vines Garnacha
Old Vines Garnacha 2021

Bodegas Piqueras

Old Vines Garnacha 2021

€ 9,20

Old Vines Garnacha 2021

Producent
Bodegas Piqueras
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Almansa
Druivenras
Garnacha
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 9,20

In het zuidoosten van Spanje, in de buurt van Valencia, ligt het relatief onbekende wijngebied Almansa. Een heuvelachtig gebied dat tussen de 750 en 900 meter boven het zeeniveau ligt. Het heeft arme bodems die rijk aan kalk zijn. Er is nauwelijks neerslag terwijl de zon overdag volop schijnt. In combinatie met de koele nachten zijn dit perfecte omstandigheden om Garnacha druiven te verbouwen.

De voor deze wijn gebruikte Garnacha druiven zijn afkomstig van een kleine wijngaard. Deze wijngaard wordt biologisch bewerkt en is beplant met wijnranken die tussen de 45 en 60 jaar oud zijn. Dankzij de hoge leeftijd van deze druivenstokken is de opbrengst per hectare laag. Maar de kwaliteit van de hier met de hand geoogste druiven is bijzonder hoog. Na de oogst zijn de druiven vergist en ruim zes maanden gerijpt in kleine vaten van Amerikaans eikenhout.

Deze Garnacha Tintorera is een donkerrood gekleurde wijn. Hij heeft een intens en complex aroma. Dit geurt verleidelijk naar rijp zwart fruit, milde kruiden en subtiel eikenhout. Hij is mooi zwoel en sappig van smaak. Lekker vol en rond. Met een fijne kruidigheid en een plezierige finale die lang blijft hangen.

Een ideale rode wijn om te schenken bij zuurvlees met friet, stamppot, gegrilde worsten of geroosterde paprika’s.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 9,20 per fles
Old Vines Garnacha

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top