La Noia
La Noia
La Noia
La Noia 2022

Clos del Rey

La Noia 2022

€ 19,95

La Noia 2022

Producent
Clos del Rey
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Roussillon
Druivenras
Grenache
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 19,95

Geconcentreerde Grenache! Afkomstig uit het uiterste zuiden van Frankrijk, uit de wijnstreek Roussillon. Op de uitlopers van de Pyreneeën, zo’n 40 kilometer ten westen van de stad Perpignan, liggen de wijngaarden van Clos del Rey.   

De voor deze wijn gebruikte Grenache Noir druiven zijn afkomstig uit de La Noia wijngaard. Dit perceel ligt op een hoogte van 300 meter boven het zeeniveau op een kalksteenplateau tussen de gemeenten Maury en Rasiguères. Deze La Noia wijngaard is beplant met ruim 30 jaar oude  wijnranken. Dankzij de hoge leeftijd van de druivenstokken is het rendement van de wijngaard laag, waardoor de druiven veel concentratie bevatten. Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en vergist. Vervolgens wordt de wijn nog twaalf maanden gerijpt in betonnen kuipen voordat hij wordt gebotteld. 

Het is een fraai donkerrood gekleurde wijn die een intens en complex aroma heeft. Dit geurt aangenaam naar rijpe bramen, zwarte bessen, cassis, koffie en een vleugje peper. De smaak is mooi vol en rond, heeft een subtiele kruidigheid, sappig donker fruit en voorval veel finesse. De frisse finale blijft lang en prettig hangen.

Dit is een heerlijke rode wijn om te schenken bij op de barbecue gegrilde picanha of een vegetarische cassoulet. Ook is het een heerlijke rode wijn om na de maaltijd van te genieten bij een stuk pittige Hollandse kaas.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2028.

€ 19,95 per fles
La Noia

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top