Chardonnay sur lie
Chardonnay sur lie
Chardonnay sur lie
Chardonnay sur lie 2022

Mont Clou

Chardonnay sur lie 2022

€ 9,95

Chardonnay sur lie 2022

Producent
Mont Clou
Soort wijn
Wit
Wijnland
Spanje , Aragón
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 9,95

In het noordoosten van Spanje, aan de voet van de Pyreneeën, ligt het kleine wijngebied Somontano. De Deense broers David en Jonas Tofterup maken hier deze verfijnde Mont Clou Chardonnay sur lie.

De Chardonnay druiven zijn geoogst in een hoog -en dus koel- gelegen wijngaard die een kalkrijke bodem heeft. Na de oogst zijn de druiven vergist en gerijpt. Deels in stalen tanks en voor ongeveer een vijfde deel in houten vaten. Na de gisting is de wijn nog enige maanden “sur lie” gerijpt. Dit betekent dat hij tijdens deze rijping in contact bleef met de uitgegiste gistcellen. Hierdoor is de wijn voller en ronder van smaak geworden.

Het is een aangenaam geurende witte wijn die in zijn verleidelijke aroma fraaie geuren heeft zitten van rijp wit fruit en verse groene appeltjes. Hij is lekker sappig, vol en fruitig van smaak. Mooi droog en fris. Met een plezierige finale die lang en zacht blijft hangen.

Hierdoor is het niet alleen een heerlijke witte wijn om zo te drinken, ook is het een uitstekende begeleider van gefrituurde inktvisjes, lekkerbekjes of een eenvoudige Caesar Salad.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2025.

€ 9,95 per fles
Chardonnay sur lie

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top