Ultreia Saint Jacques
Ultreia Saint Jacques
Ultreia Saint Jacques
Ultreia Saint Jacques
Ultreia Saint Jacques 2021

Raúl Pérez

Ultreia Saint Jacques 2021

€ 16,95

Ultreia Saint Jacques 2021

Producent
Raúl Pérez
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Castillo Y León
Druivenras
Mencía
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 16,95

In het noordwesten van Spanje ligt Bodegas Raúl Pérez. Deze wereldberoemde wijnmaker maakt schitterende wijnen. Zoals deze verleidelijke rode wijn die van het oude inheemse druivenras Mencia is gemaakt.

Deze druiven zijn geoogst in El Bierzo. Om precies te zijn in het dorpje Valtuille de Abajo, waar Bodegas Raúl Pérez is gevestigd. In de heuvels rondom dit dorpje, op een hoogte van ongeveer 600 meter boven het zeeniveau en op een zanderige ondergrond staan Mencia wijnranken aangeplant. Door de hoge, koele ligging worden de druiven langzaam en gelijkmatig rijp. In de wijngaard mag de natuur haar werk doen. Hoewel niet biologisch gecertificeerd wordt hier biologisch gewerkt, al jarenlang.

Na de handmatige oogst worden de druiventrossen in grote open vaten vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn gerijpt in grote oude vaten van Frans eikenhout. Vervolgens is de wijn zonder verdere klaring of filtratie gebotteld.

Hierdoor heeft deze pure Mencia een ingetogen aroma dat fraai geurt naar rode bessen, bramen en frambozen. De verfijnde smaak bevat veel fruit en is lekker levendig en fris. De spannende finale blijft lang en prettig hangen.

Deze Ultreia is een prachtige rode wijn! Niet alleen genot om zo te drinken, ook is het een fraaie begeleider van tabouleh met peterselie en tomaat, varkenswangetjes in kriekbier of een rouleau van kip met cranberry.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 16,95 per fles
Ultreia Saint Jacques

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top