Domaine Saint Ferréol
Domaine Saint Ferréol

Frankrijk, Provence

Domaine Saint Ferréol

Domaine Saint Ferréol

In het dorpje Pontevès, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence, ligt Domaine Saint Ferréol. Hier wordt al sinds 1720 wijn gemaakt, inmiddels door Armelle en Guillaume de Jerphanion. Behalve wijn wordt er ook graan geproduceerd en kun je als toerist genieten van de landelijke chambres d’hôtes die sinds 1993 op het fraaie landgoed zijn ingericht.

Domaine de Saint Ferrèol ligt in de AOC Côteaux Varois en Provence, een herkomstgebied dat 28 dorpen en hun omgeving beslaat. De wijngaarden van het wijnhuis liggen in de beschutting van de bergen; de dagen zijn er zonnig en warm, de nachten heerlijk koel. Op het zuiden gerichte terrassen staan beplant met vooral oude stokken, soms van meer dan 40 jaar oud. Het microklimaat en de kalkhoudende bodems leveren frisse, fruitige wijnen. De oude stokken worden handmatig geoogst, voor de jongere aanplant wordt een machine gebruikt.

De familie De Jerphanion werkt met de voor de streek karakteristieke druivenrassen: Syrah, Cinsault, Grenache en Carignan voor rood en rosé, Ugni blanc, Rolle en Chardonnay voor wit.

Kaart Domaine Saint Ferréol

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top