Reggiano Lambrusco
Reggiano Lambrusco

Medici-Ermete

Reggiano Lambrusco

€ 8,75

Reggiano Lambrusco

Producent
Medici-Ermete
Soort wijn
Mousserend
Wijnland
Italië , Emilia-Romagna
Druivenras
Lambrusco
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 8,75

Emilia-Romagna, met steden als Parma, Modena en Bologna, is wereldberoemd vanwege haar rijke keuken. Gerechten als lasagne en tagliatelle alla Bolognese vinden er hun oorsprong. Er komen uitstekende producten vandaan. Parmigiano Reggiano, Parmaham, Culatello, Mortadella en Balsamico-azijn zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. De bekendste en tevens ook meest beruchte wijn uit Emilia-Romagna is Lambrusco. 

Een van de beste producenten van kwaliteits Lambrusco is Medici-Ermete. Dit moderne wijnbedrijf van de familie Medici kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar van oprichting in 1890. Tegenwoordig is de vijfde generatie Medici verantwoordelijk voor de 80 hectare wijngaard die tussen de steden Parma en Modena ligt.

In de wijngaarden wordt gewerkt met respect voor de natuur. Hoewel niet biologisch gecertificeerd, wordt hier uitsluitend biologisch gewerkt. Van de hier geoogste Lambrusco druiven worden fraaie wijnen gemaakt volgens de Charmat methode. Bij deze methode krijgt de wijn zijn bubbels tijdens een tweede gisting in een gesloten tank. 

Ook deze Lambrusco Reggiano is volgens deze tankmethode gemaakt. Het is een plezierige rode wijn die een intens fruitig aroma heeft. Dit bevat veel geuren van cassis, blauwe bessen en zwarte kersen. De smaak is mooi droog en fris, bevat veel fruit, heeft een aangename mousse en eindigt met een heerlijk frisse en fruitige afdronk.

Een originele wijn die gekoeld geschonken op zijn lekkerst is. Zeker als daar antipasti misto, focaccia met mortadella of pizza bij geserveerd wordt.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2025.

€ 8,75 per fles
Reggiano Lambrusco

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top