Agenda

Wijn & Spijs

Of eigenlijk: Spijs & Wijn. De wijnwereld op z’n kop

Dit seizoen bepaalt wat op het bord verschijnt wat we in het glas schenken. Minder aandacht voor de wijn? In tegendeel. Aan de hand van Chefkok Remco Vellinga, Hans Janssen van Margaret Wines en sommelier Isaac Kaemingk proef je meer uiteenlopende wijnstijlen dan ooit. Een regenboog aan smaken en geuren van passende wijnen van over de hele wereld.

internationale kookstijlen
Elke editie heeft een uniek en smakelijk thema. Reis mee op mini-vakantie naar een gastronomische streek, dompel je onder in de tradities van een klassieke keuken of maak kennis met vernieuwende, internationale kookstijlen. Proef met ons mee. 

dinsdag 7 februari - Aan tafel op de Balkan

De Balkan is een melting pot van culturen in het zuidoosten van Europa. In de tumultueuze geschiedenis kerven bewoners van wisselende afkomst hun tradities in het karakter van de streek. Steeds een eigen hoofdstuk toevoegend aan het gelaagde verhaal van de Balkan. Het culinaire verhaal van de Balkan is net zo complex als toegankelijk. Invloeden uit alle windstreken met name zuid Europa en westelijk Azië smelten samen tot rijke smaken met pit, vurig als de Balkan zelf. Comfort food avant la letre. Welke wijn schenken we daarbij?

donderdag 2 maart - Langs de toppen van de Alpen

Een stevige bergwandeling langs zonnige alpenweides met grazende runderen. Wit besneeuwde bergtoppen en dansende stoeltjesliften in de wind. Is dat witte bloempje nou Edelweiss? Brrrr, fris hier, krijg je trek van. Wat eten we vanavond? De keukentradities van de Alpen reiken verder dan spaghetti Bolognese in een berghut of een strudel op de skipiste. Restaurant Zindering is voor één avond een knusse stube. Warm je aan de smakelijke gerechten uit de streek en spannende wijncombinaties.

zondag 2 april - Asian streetfood

Wat is de definitie van Streetfood? Volgens sommigen is het ‘eten dat je op straat koopt’. Anderen zeggen ‘gerechten to-go’. Of ‘genieten van ambachtelijk bereid voedsel zonder accommodatie’. Hoe je het ook noemt, Streetfood is de basis voor culinaire trends als foodtrucks en -festivals, boerenmarkten en eten in open lucht. Exotische invloeden uit verre landen spreken tot de verbeelding. Deze editie Spijs & Wijn - Asian Streetfood volgen we de voetstappen van chefkok Remco op zijn reis door zuidoost Azië. Natuurlijk met passende wijnen in het glas. Een pittige uitdaging…

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top