Proprietà Sperino
Proprietà Sperino

Italië, Piemonte

Proprietà Sperino

Proprietà Sperino

Aan de voet van de Italiaanse Alpen, iets ten zuiden van het Lago Maggiore ligt het kleine wijngebiedje Lessona. Een gebied dat halverwege de 19de eeuw roemrucht was over de hele wereld vanwege de elegante, krachtige stijl wijn die er gemaakt werd. Inmiddels is Lessona qua bekendheid ingehaald door Barbaresco en Barolo.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw verhuisde Paolo De Marchi van Piemonte naar Toscane. Hier verwierf hij grote faam bij Tenuta Isole e Olena met de wedergeboorte van Chianti Classico. Van een ondergewaardeerd wijngebied groeide de Chianti uit naar een wijnstreek met wereldfaam. Het was Paolo die hier een toonaangevende rol in speelde en aan de wieg stond van de grote veranderingen in Chianti.

Maar Paolo had altijd de wens om terug te keren naar Piemonte, naar het geboorteland van zijn ouders. Samen met zijn zoon Luca kocht hij in 1999 het acht hectare tellende wijngoed Proprietà Sperino in Lessona. Ook hier zorgt deze wonderlijke wijnmaker voor de grote verandering. Er worden weer wijnen geproduceerd zoals in de hoogtijdagen: krachtig en elegant. Originele wijnen die gemakkelijk kunnen concurreren met Barolo en Barbaresco.

Kaart Proprietà Sperino

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top