Rémi Niero
Rémi Niero
Rémi Niero

Frankrijk, Côtes du Rhône

Rémi Niero

Rémi Niero

In het uiterste noorden van de Rhône vallei, op ongeveer veertig kilometer afstand van Lyon, ligt Condrieu. Deze kleine appellation is wereldberoemd om haar Viognier wijnen. Daar waar in de jaren’50 de Viognier bijna was verdwenen en het einde van deze appellation in zicht kwam, is sinds de jaren’80 de waardering voor Condrieu wijnen enorm gestegen. Toch blijft het een klein wijngebied met slechts een beperkte hoeveelheid wijngaarden, hiervan is momenteel nog geen 200 hectare beplant.

Ruim drie hectare hiervan, verdeeld over zes verschillende percelen, is in handen van Rémi Niero. Zijn percelen liggen op de steile hellingen rondom het dorpje Condrieu. De wijnranken staan geworteld in verweerde graniet bodems. Ze profiteren optimaal van hun gunstige ligging waardoor het ‘s-ochtends vroeg aangenaam warm is in de wijngaard terwijl het in de avonduren snel afkoelt. Dankzij het gematigde, Continentale klimaat met droge, warme zomers worden hier topkwaliteit Viognier druiven geoogst. Hiervan maakt Rémi op ambachtelijke wijze schitterende Condrieu wijnen.

Kaart Rémi Niero

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top