Rioja Alavesa
Rioja Alavesa
Rioja Alavesa
Rioja Alavesa
Rioja Alavesa 2020

Villota

Rioja Alavesa 2020

€ 23,80

Rioja Alavesa 2020

Producent
Villota
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Rioja
Druivenras
Tempranillo, Garnacha, Graciano
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 23,80

Elegante rode wijn uit Rioja Alavesa. Gemaakt van Tempranillo, Graciano en Garnacha druiven. Deze druiven zijn geoogst in de wijngaarden van Villota, een klein familiebedrijf dat ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Bilbao ligt. De wijngaarden liggen langs de oevers van de Ebro en hebben een arme, kalkhoudende bodem. 

De combinatie van deze arme bodem met de hoge ligging op zo’n 400 meter boven het zeeniveau, de invloeden van de nabij gelegen Atlantische oceaan en het gematigde klimaat in Rioja Alavesa zorgen voor optimaal rijpe druiven die voldoende frisheid en veel verfijning bevatten.

Meteen na de handmatige oogst zijn de druiven gesorteerd, gekneusd, geweekt en vergist. Vervolgens is de wijn nog ruim achttien maanden gerijpt in oude en nieuwe eikenhouten vaten.

Hierdoor heeft deze verleidelijke rode Rioja een aangenaam aroma dat veel geuren bevat van rijp fruit en fraai gedoseerd eikenhout. De smaak is mooi vol en gestructureerd. Lekker levendig en fris. Met veel fruit en zacht eikenhout in de lange finale. Een heerlijke rode wijn! Prachtig bij gegrilde lamskoteletten, speenvarken van het spit of patatas a la Riojana.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2028.

€ 23,80 per fles
Rioja Alavesa

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top