Vignaquadra Pecorino
Vignaquadra Pecorino
Vignaquadra Pecorino
Vignaquadra Pecorino 2023

Azienda Collefrisio

Vignaquadra Pecorino 2023

€ 14,85

Vignaquadra Pecorino 2023

Producent
Azienda Collefrisio
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Abruzzen
Druivenras
Pecorino
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 14,85

In het midden van Italië, tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, die lokaal de Costa dei Trabocchi wordt genoemd, ligt Azienda Collefrisio. Dit wijnhuis is begin deze eeuw opgericht door de jeugdvrienden Amedeo De Luca en Antonio Patricelli. De wijngaarden zijn beplant met inheemse druivenrassen zoals Pecorino.

Pecorino is een druivenras dat aan het begin van de twintigste eeuw bijna in vergetelheid was geraakt, maar dat de afgelopen jaren veel populairder is geworden. Volgens de legende dankt Pecorino haar naam aan schapen. Herders die met schaapskuddes door de valleien van de Abruzzen en de Marken trokken, lieten hun schapen op de grond gevallen Pecorino druiven eten. Deze Uva delle pecore, druiven van de schapen, werd verbasterd tot Pecorino. 

Van biologisch verbouwde Pecorino druiven maakt Amadeo deze uitbundig geurende witte wijn. In het plezierige aroma zitten veel geuren van rijp wit fruit, tropisch fruit en een vleugje citrus. Hij is lekker vol en sappig van smaak. Met veel fruit, frisheid en een lange finale.

Het is een heerlijke witte wijn om zo te drinken. Ook is het een fraaie begeleider van een witte bonensalade met citroen, geschroeide zeebaars of een risotto pollo.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 14,85 per fles
Vignaquadra Pecorino

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top