Azienda Collefrisio
Azienda Collefrisio
Azienda Collefrisio
Azienda Collefrisio
Azienda Collefrisio

Italië, Abruzzen

Azienda Collefrisio

Azienda Collefrisio

De biologisch bewerkte wijngaarden van Azienda Collefrisio liggen bij het dorpje Frisa, net ten zuiden van het stadje Pescara in het hart van de bekende Italiaanse wijnregio Abruzzo.

Dit dynamische wijngoed is ongeveer 50 hectare groot. Deze zijn verdeeld over drie, dicht bij elkaar gelegen wijngaarden. In de Vall del Moro, tussen het Majella gebergte en de Adriatische zee staan rondom de moderne vinificatie kelder Montepulciano en Trebbiano druiven aangeplant. Deze druiven staan ook aangeplant op een tweede wijngaard die iets verderop tussen de heuvels van Ortona en Tollo ligt. De ondergrond is hier vele malen armer (steenrijker) dan bij de laatste wijngaard. Deze ligt aan de voet van het Majella gebergte en heeft een ondergrond van rode klei. Hierop staan Montepulciano, Pecorino en Falanghina druiven aangeplant.

 

Hoewel dit wijngoed pas aan het begin van deze eeuw werd opgericht, behoort het nu al tot de toppers van de streek. De pers is, net als ons, lyrisch over Azienda Collefrisio en haar wijnen. Een puike prestatie voor de zakenpartners Amedeo De Luca en Antonio Patricelli die samen dit avontuur begonnen zijn.

Kaart Azienda Collefrisio

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top