Pedro Ximénez Solera (375ml)
Pedro Ximénez Solera (375ml)
Pedro Ximénez Solera (375ml) 1927

Bodegas Alvear

Pedro Ximénez Solera (375ml) 1927

€ 18,40

Pedro Ximénez Solera (375ml) 1927

Producent
Bodegas Alvear
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Spanje , Montilla-Moriles
Druivenras
Pedro Ximénez
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 18,40

In het Zuid-Spaanse stadje Montilla ligt Bodegas Alvear. Een oud wijnhuis dat gespecialiseerd is in het maken van Pedro Ximénez wijnen. Een van hun beste wijnen is deze Solera 1927. Gemaakt van Pedro Ximénez druiven die na de oogst in de hete Andalusische zon te drogen worden gelegd. Tijdens dit indrogingsproces verdampt veel vocht dat in de druif zit zodat het natuurlijk suikergehalte en de concentratie fors toenemen. Na de gisting volgt een rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze vaten worden gestapeld bovenop vaten Pedro Ximénez van eerdere oogsten. Omdat de vaten met elkaar in verbinding staan loopt de inhoud van het ene vat langzaam over in het andere. Het onderste, meest oude vat dateert uit 1927.

Op deze klassieke wijze wordt een donkere, licht bruin gekleurde dessertwijn gemaakt. Deze stroperige wijn geurt wijn intens naar gekonfijt fruit. De volzoete smaak is geurig en heeft voldoende frisheid in de complex aanhoudende afdronk. Een prachtige wijn om te drinken bij chocoladedesserts, blauwschimmelkazen of overrijpe Hollandse kazen.

Nu op dronk, met gemak tot 2030 te bewaren.

€ 18,40 per fles
Pedro Ximénez Solera (375ml)

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top