Bodegas Alvear

Spanje, Montilla-Moriles

Bodegas Alvear

Bodegas Alvear

Bodegas Alvear werd in 1729 door Don Diego de Alvear y Escelara opgericht. Acht generaties later is dit wijnhuis nog steeds in handen van zijn nazaten. En nog steeds behoort dit oudste wijnhuis van Andalusië tot de beste producenten van deze streek.

Dit wijngoed dat in het stadje Montilla ligt is gespecialiseerd in de productie van wijnen van de Pedro Ximénez druif. Deze druif heeft van nature een hoog suikergehalte. In het zonnige en warme klimaat van Andalusië gedijt deze druif uitstekend. De druivenstokken staan aangeplant op een arme ondergrond die hoofdzakelijk uit krijtsteen bestaat.

Na de oogst worden de druiven op grote matten te drogen gelegd in de zon. Op deze wijze verliezen de druiven veel vocht terwijl het suikergehalte en de smaakintensiteit omhoog schieten. Hierna worden de druiven vergist en gerijpt op eikenhouten vaten van Amerikaanse origine. Het resultaat zijn geconcentreerde dessertwijnen waar het heerlijk van snoepen is.

Kaart Bodegas Alvear

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top