Bodegas Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnés
Bodegas Forjas del Salnés

Spanje, Galicië

Bodegas Forjas del Salnés

Bodegas Forjas del Salnés

Ten zuidwesten van het bedevaartsoord Santiago de Compostela ligt Bodegas Forjas del Salnés. Sinds het begin van de 21e eeuw werkt eigenaar Rodrigo Méndez hier samen met de beroemde wijnmaker Raúl Pérez; één van de beste wijnmakers van Galicië van dit moment. 

De wijngaarden van Forjas del Salnés zijn ongeveer 7,5 hectare groot en liggen verspreid over verschillende percelen langs de Atlantische kust, om precies te zijn in de dorpjes Meaño, Sanxenxo en Barro.

In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. Hoewel niet biologisch gecertificeerd wordt hier vrijwel volledig biologisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. De vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde tanks zonder toevoeging van andere gisten of enzymen. Hierna volgt een lange rijping sur lie die zorgt voor geconcentreerde wijnen.

Het wijnhuis is vernoemd naar het beroep van de grootvader van eigenaar Rodrigo Méndez. Die was namelijk ijzersmid en Forjas betekent letterlijk vertaald ijzersmederij. En dat is een mooie verwijzing naar de huidige tijd, want kleinzoon Rodrigo maakt ijzersterke Albariño's die terecht tot de top van de streek gerekend mogen worden!

Kaart Bodegas Forjas del Salnés

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top