Albariño Leirana Rías Baixas
Albariño Leirana Rías Baixas
Albariño Leirana Rías Baixas
Albariño Leirana Rías Baixas 2023

Bodegas Forjas del Salnés

Albariño Leirana Rías Baixas 2023

€ 19,65

Albariño Leirana Rías Baixas 2023

Producent
Bodegas Forjas del Salnés
Soort wijn
Wit
Wijnland
Spanje , Galicië
Druivenras
A lbariño
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 19,65

Geurige witte wijn uit Galicië. Gemaakt door de beroemde wijnmaker Raúl Pérez bij Bodegas Forjas del Salnés. Dit wijnhuis ligt ten zuidwesten van het bekende bedevaartsoord Santiago de Compostela. 

De voor deze wijn gebruikte Albariño druiventrossen zijn met de hand geoogst van 30 tot 90 jaar oude wijnranken. Na de oogst zijn de druiven vergist met de nature op de druiventros aanwezige gisten. Vervolgens is de wijn ruim zes maanden gerijpt in stalen tanks (80%) en oude houten vaten (20%). Tijdens deze rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen waardoor hij nog meer concentratie en structuur heeft gekregen. 

Het is een complex geurende witte wijn. Met fraaie geuren van rijp wit fruit, verse bloemen, hooi, een vleugje kruiden en iets ziltigs. Strakdroog en mooi geconcentreerd van smaak. Met veel fruit, een fijne mineraliteit en een spannende, lange finale.

Een perfecte witte wijn om te schenken bij vis. Zo kan hij bijvoorbeeld mooi geschonken worden bij krab met mayonaise, Thaise mosselen of gegrilde rode mul. Ook is het een fraaie begeleider van een pittige bataatsoep of gewokte zeekraal met lamsoren.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 19,65 per fles
Albariño Leirana Rías Baixas

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top