Salento Tenuta Albrizzi erg lekker bij

Pastinaak-pompoenpuree

Pastinaak-pompoenpuree

Recept
pastinaak-pompoenpuree
Personen
4
Bereidingstijd
90 minuten

Ingrediënten

600 gram pompoen, geschild en in kleine blkjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 bol knoflook
5 middelgrote pastinaken, geschikd en in grove stukken gesneden
200 milliliter zonnebloemolie
2 uien, in ringen gesneden
80 gram boter
1 theelepel nootmuskaat
300 gram crème fraiche
15 gram bieslook, grof gehakt
1 bosje peterselie
peper en zout

Bereiding

Schep de pompoen, de olijflolie en wat peper en zout door elkaar. Verdeel dit alles in een braadslee. Rooster ze gaar in een op 200°C voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten. Snijd intussen met een kartelmes 1 cm van de bol knoflook af zet hem hem in het onderste deel van de oven bij de pompoen. Rooster hem 30 minuten mee tot de tenen gaar zijn. Als de pompoen en knoflook gaar zijn kunnen ze uit de oven gehaald worden en op een warme plek weggezet worden.

Kook in de tussentijd de pastinaken in ruim kokend water met zout in 30 minuten gaar. Giet ze af en houd ze warm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uien in 3 porties tot ze goudbruin en bijna licht geblakerd zijn. Schep ze in een vergiet en bestrooi ze met zout.

Pak een grote schaal waar dit alles in past. Houd de bol knoflook aan de onderkant vast en druk de tenen langzaam naar boven met de vliezen in de schaal. Voeg de boter, nootmuskaat, wat peper en zout en uiteindelijk ook de pastinaak toe. Stamp alles met een pureestamper fijn. Voeg de pompoen toe en prak de stukken grof met een grote vork. Stamp niet te lang; de puree moet grof blijven en de pompen en pastinaak moeten zichtbaar zijn.

Schep luchtig de crème fraiche en bieslook door de puree. Schep een portie op een bord, garneer met de gefruite uien, peterselie en besprenkel er wat olijfolie overheen. 

Eet smakelijk!

Salento Tenuta Albrizzi 2020

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top