Bukettraube
Bukettraube
Bukettraube
Bukettraube
Bukettraube 2018

Cederberg

Bukettraube 2018

12,70

Bukettraube 2018

Producent
Cederberg
Soort wijn
Wit
Wijnland
Zuid-Afrika , Cederberg
Druivenras
Bukettraube
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 12,70

Ongeveer 250 kilometer boven Kaapstad liggen de wijngaarden van Cederberg. Dit schitterende wijngoed ligt in het gelijknamige Cederberg gebergte. De wijngaarden liggen op een hoogte van gemiddeld 1.000 meter boven de zeespiegel en zijn hiermee de hoogst gelegen wijngaarden van Zuid-Afrika.

Een van de bijzondere druivenrassen die hier staat aangeplant is de Bukettraube. Dit oude druivenras is in de 19e eeuw in Duitsland ontstaan door Trollinger met Silvaner te kruisen. De hoge, beschermde ligging van Cederberg is welhaast ideaal voor de Bukettraube.

Van de hier met de hand geoogste druiven wordt deze verleidelijk geurende witte wijn gemaakt. Hij heeft een uitbundig aroma dat aangenaam geurt naar verse bloemen, rijp wit fruit en een vleugje muskaat. De milddroge smaak is heerlijk geurig en sappig. De fruitige finale eindigt met een fris zoetje. Hierdoor is het een ideale witte wijn om te schenken bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, kruidige Tajine gerechten of romige, zachte kazen.

Nu op dronk, tot eind 2020 te bewaren.

€ 12,70 per fles
Bukettraube

Meer informatie omtrent deze wijn

Platter's Wine Guide

"Balances ripe stonefruit and touch of pleasing confection with delicate sweetness (23.5 g/l sugar) and bouncy acidity. 2018 excellent with Thai green curry."

85 points : very good

WineSpectator

(Jan 01, 2019)

"An off-dry white, offering charming notes of rose water, elderflower and peach. A sufficient amount of acidity keeps this balanced with moderate length."

87 points : very good

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top