Cederberg
Cederberg
Cederberg
Cederberg
Cederberg

Zuid-Afrika, Cederberg

Cederberg

Cederberg

Ongeveer 250 kilometer boven Kaapstad liggen de wijngaarden van Cederberg. Ruim 53 hectare wijngaard worden in het gelijknamige Cederberg gebied verbouwd.De wijngaarden liggen op een hoogte van gemiddeld 1.000 meter boven de zeespiegel en zijn hiermee de hoogst gelegen wijngaarden van Zuid-Afrika.

De wijngaarden staan aangeplant op een bodem van leisteen, graniet en klei. Dankzij de hoge en beschutte ligging tussen de hoogste bergen van Zuid-Afrika heerst hier een uniek micro-klimaat dat het best valt te omschrijven als koel Mediterraans. Cederberg kent milde winters met een gemiddelde temperatuur van 15º Celsius waarin veel regen valt. In de zonnige zomermaanden daarentegen valt er bijna nauwelijks neerslag en ligt de temperatuur rond de 30° Celsius. Een bijkomend voordeel van de beschutte ligging tussen de bergen is de uitstekende gezondheid van de druivenstokken. Ziektes of plagen komen hier vrijwel nooit voor.

De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met bekende druivenrassen als Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Syrah. Al vijf generaties lang maakt de familie Nieuwoudt hiervan loepzuivere wijnen.

Kaart Cederberg

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top