Champagne Blanc de Blancs
Champagne Blanc de Blancs
Champagne Blanc de Blancs
Champagne Blanc de Blancs

Champagne Charles Heidsieck

Champagne Blanc de Blancs

€ 80,20

Champagne Blanc de Blancs

Producent
Champagne Charles Heidsieck
Soort wijn
Mousserend
Wijnland
Frankrijk , Champagne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 80,20

Het gerenommeerde champagnehuis Charles Heidsieck ligt in het zuiden van de stad Reims. Het is een van de eerste champagnehuizen die haar passie voor Chardonnay druiven toonde door al in het wijnjaar 1949 een Blanc de Blancs champagne te produceren. Sterker nog, zelfs in 1906 werd er al geëxperimenteerd met Blanc de Blancs champagnes. Blanc de Blancs betekent dat de mousserende wijn uitsluitend van Chardonnay druiven is gemaakt.

De voor deze wijn gebruikte Chardonnay druiven zijn geoogst in wijngaarden die in het hart van de Côte des Blancs liggen. Hoofdzakelijk wijngaarden die in Oger en Vertrus liggen, de belangrijkste Cru’s binnen de Côte des Blancs.

Na de oogst zijn de druiven per wijngaard vergist en gerijpt in stalen tanks. Vervolgens is de champagne geassembleerd waarbij gebruik is gemaakt van ruim 25% “vins de réserve”. Deze “vins de réserve" is wijn van eerdere oogsten die rijpere aroma’s en structuur heeft dan de net gevinifieerde wijn. De voor deze champagne gebruikte reserve wijn is ongeveer vijf jaar oud. Het toevoegen van deze "vins de réserve" aan de definitieve assemblage zorgt voor continuïteit en een hogere kwaliteit van de uiteindelijke champagne.

Na de assemblage wordt de champagne gebotteld en volgt een tweede gisting en rijping in de fles die een kleine vier jaar duurt. Deze rijping vindt plaats in de eeuwenoude Crayères. Deze krijtkelders zijn uit kalk gehakt, stammen uit de derde eeuw voor Christus en liggen ruim dertig meter onder de grond waardoor de omstandigheden voor de flesrijping ideaal zijn.

Deze delicate Blanc des Blancs Champagne is prachtig goudgeel van kleur. Het verfijnde aroma bevat aangename aroma’s van wit fruit, toast en brioche brood. Hij is mooi droog en krachtig van smaak. Met een elegante mousse, veel fruit, subtiel eikenhout, voldoende frisheid en een spannende finale die lang en prettig blijft hangen.

Het is een ideale champagne om als aperitief te schenken. Zeker als er geschroeide coquilles met een champagne sabayon of platte Zeeuwse oesters bij geserveerd worden.

Nu mooi op dronk, indien gewenst met gemak te bewaren tot medio 2027.

€ 80,20 per fles
Champagne Blanc de Blancs

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top