Champagne Charles Heidsieck
Champagne Charles Heidsieck
Champagne Charles Heidsieck
Champagne Charles Heidsieck
Champagne Charles Heidsieck

Frankrijk, Champagne

Champagne Charles Heidsieck

Champagne Charles Heidsieck

Charles-Camilles Heidsieck begon zijn wijngoed in 1851 op 29-jarige leeftijd. Deze jonge ondernemer en reiziger zorgde ervoor dat zijn wijnhuis binnen korte tijd wereldberoemd werd. Dit kwam onder andere door zijn vele reizen naar de Verenigde Staten, een land waar tot op dat moment nauwelijks Champagne gedronken werd. Charles zorgde ervoor dat zijn Champagnes op veel plekken in de Verenigde Staten verkocht werden. Ze werden zelfs zo geliefd onder de New Yorkse society dat de bijnaam Champagne Charlie werd geboren. Tegelijkertijd wisten de Champagnes van Charles ook in Europa steeds meer liefhebbers te bekoren. Zo werd het Champagnehuis aan het begin van de twintigste eeuw hofleverancier van koning George V van het Verenigd Koninkrijk. 

In 2011 is Charles Heidsieck via een aantal omzwervingen in het bezit gekomen van de familie Decours. Het doel van deze familie grijpt terug op de geschiedenis, namelijk de internationale bekendheid van Champagne Charles Heidsieck waarborgen.

Vanaf het prille begin is het wijnhuis gevestigd in Reims, de geboorteplaats van Charles. In totaal bestaat het wijngoed uit ruim zestig hectare wijngaard die verdeeld liggen over de departementen Marne en Aube. Naast druiven uit eigen wijngaarden worden ook druiven aangekocht bij bevriende wijnboeren in de omgeving.

In de eigen wijngaarden wordt duurzaam gewerkt, ze zijn “High Environmental Value” gecertificeerd. Dit veeleisende programma is onder andere gericht op de voeding en onderhoud van de bodem in de wijngaard, het beheer van de wijnranken en het afvalbeheer.

Een bijzonder onderdeel van het Champagnehuis zijn de Crayères die in 1867 aan het wijngoed werden toegevoegd. Deze kelders dateren uit de derde eeuw voor Christus en lijken op uit kalk gehakte ondergrondse kathedralen. Sinds 2015 zijn deze kelders opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Deze meer dan acht kilometer aan galerijen liggen zo’n dertig meter onder de grond. Een ideale plek om de flessen Champagne te laten rijpen. De champagneflessen van Heidsieck hebben overigens een unieke vorm die het evenbeeld is van het gewelf van deze Crayères. 

Kaart Champagne Charles Heidsieck

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top