Sauternes (375ml)
Sauternes (375ml) 2016

Château Gravas

Sauternes (375ml) 2016

15,50

Sauternes (375ml) 2016

Producent
Château Gravas
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Frankrijk , Bordeaux
Druivenras
Semillon, Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 15,50

Ten zuidoosten van de stad Bordeaux ligt het legendarische wijngebied Sauternes. Hier komen al sinds jaar en dag de mooiste zoete wijnen ter wereld vandaan. Niet ver van het dorpje Barsac ligt het uit de 12de eeuw stammende Château Gravas. De naam Gravas komt van het Franse woord voor de witte kiezels die zo kenmerkend zijn voor de ongeveer zeven hectare wijngaard van het château.

Tegenwoordig is het château al vijf generaties in bezit van de familie Bernard. De huidige bewoners, Michel en Florence Bernard, maken hun Sauternes nog altijd op dezelfde klassieke manier. Alleen de beste door Botrytis aangetaste druiven zijn goed genoeg voor deze wijn.

Het resultaat is een diep goudgeel gekleurde wijn met een weelderig aroma van rijp geel fruit en gedroogde abrikozen. De rijke, volle en elegante smaak heeft tonen van honing en abrikozen in zich en eindigt met een lang aanhoudende afdronk.

Een idéale wijn om te schenken bij foie gras, pittige blauwaderkazen, grootmoeders appeltaart of een grand dessert.

Nu op dronk, te bewaren tot eind 2024.

€ 15,50 per fles
Sauternes (375ml)

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top