Château Gravas

Frankrijk, Bordeaux

Château Gravas

Château Gravas

Iets ten zuidoosten van Bordeaux ligt het kleine wijngebied Sauternes. Hier komen onbetwist de beste zoete wijnen ter wereld vandaan. Dit komt door de uitstekende bodem en het bijzondere klimaat in dit gebied. De kleine rivier Ciron, die dwars door het gebied stroomt, is opvallend koud en zorgt in de warme nazomer voor de ochtendnevel die nodig is om de zogenaamde Botrytis te vormen. Botrytis Cinerea, oftewel "edele rot" is nodig om de voor Sauternes geschikte druiven in te drogen en het suikergehalte te laten toenemen.
 
Het in de buurt van Barsac gelegen Château Gravas ligt niet ver van de oever van het riviertje Ciron. Ideaal dus voor de productie van deze edelzoete wijn. Het Château stamt uit de 12de eeuw. De naam Gravas komt van het Franse woord voor de kleine witte kiezelsteentjes waarmee de bodem van de wijngaarden zijn bedekt. 
 
In 1850 verwierf de familie Bernard het kasteel en de bijbehorende zeven hectere wijngaard. Vijf generaties later wordt er door de huidige eigenaars Michel en Florence Bernard nog altijd dezelfde klassieke, elegante stijl Sauternes gemaakt.
Kaart Château Gravas

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top