Château Haut-Bages-Libéral
Château Haut-Bages-Libéral
Château Haut-Bages-Libéral

Frankrijk, Bordeaux

Château Haut-Bages-Libéral

Château Haut-Bages-Libéral

Château Haut-Bages-Libéral ligt in de bekende Franse wijnstreek Bordeaux. De naam van dit schitterende wijngoed verwijst naar de topografische aanduiding van het hoogste punt van de gemeente ‘Bages’. Hier liggen historische percelen die tot de beste wijngaarden van Pauillac gerekend mogen worden. Directe buren van het Château zijn grote namen als Château Latour, Château Pichon Baron en Château Pichon Lalande. In 1855, tijdens de classificatie van de Bordeaux wijnen, werd ook Château Haut-Bages-Libéral beloond met de titel Grand Cru Classé. 

De naam Libéral verwijst naar de gelijknamige familie die aan het begin van de 18e eeuw haar naam toevoegde aan die van het domein. Het Château werd vervolgens van generatie op generatie doorgegeven tot de komst van Jacques Merlaut in 1982. Momenteel staat zijn kleindochter Claire aan het roer bij dit familiedomein. 

Château Haut-Bages-Libéral is ongeveer 30 hectare wijngaard groot. Deze wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon wijnranken (ongeveer 70%), het overige deel is beplant met Merlot. Deze wijnranken staan aangeplant op klei- en kalkhoudende ondergrond die bezaaid is met kiezels. In 2019 is de overstap gemaakt naar biologische wijnbouw en sinds 2021 is het domein zelfs biodynamisch gecertificeerd. Het familiedomein gebruikt een verscheidenheid aan vaten om haar wijnen te rijpen, zoals nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten, amphora, eivormige tanks en betonnen kuipen. 

Kaart Château Haut-Bages-Libéral

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top