Château Musar
Château Musar
Château Musar
Château Musar
Château Musar
Château Musar

Libanon, Bekaa Vallei

Château Musar

Château Musar

Het Libanese wijnhuis Château Musar is gevestigd in een 18e- eeuwse familiekasteel in Ghazir niet ver van Beiroet. De Arabische naam van het kasteel M'zar is de inspiratie geweest voor de uiteindelijke naam Musar. De wijngaarden van het huis liggen op ongeveer tweeënhalf uur rijden van het château in de hooggelegen Bekaavallei.

Geïnspireerd door 6000 jaar traditie van wijnbouw in de regio en zijn reizen door de Bordeaux besloot de van oorsprong Franse Gaston Hochar (spreek uit: Hosjar) in 1930 zijn eerste stokken aan te planten. Na verloop van tijd volgen Serge (in het verleden door Decanter uitgeroepen tot beste wijnmaker van het jaar) en Ronald Hochar hun vader op en bouwen zorgvuldig verder aan het perfectioneren van de kwaliteit van de wijnen.

De internationale doorbraak van Château Musar laat desondanks nog tot de “Bristol Wine Fair” in 1979 op zich wachten waar Musar de prijs krijgt voor de beste ontdekking van de beurs.

De wijngaarden van het huis liggen op 1000 meter hoogte in de Bekaa vallei, dat met meer dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddeld temperatuur van 25'C een ideaal klimaat heeft voor hun topwijnen. Daarbij worden de druiven uit respect voor de natuur en het product al vanaf het begin volledig biologisch verbouwd. Ook worden de wijnen niet geklaard of gefilterd.

Voor het eerst aangeplant in 1930 hebben de druivenstokken een gemiddelde leeftijd van 40 jaar oud. De top van Château Musar is een blend van Cabernet Sauvignon, Carignan en Cinsault en blijft voor ten minste 7 jaar op het chateau rijpen.

Kaart Château Musar

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top