Békaa Valley
Békaa Valley 2015

Château Musar

Békaa Valley 2015

37,55

Békaa Valley 2015

Producent
Château Musar
Soort wijn
Rood
Wijnland
Libanon , Bekaa Vallei
Druivenras
Carignan, Cabernet Sauvignon, Cinsault
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 37,55

De beroemdste wijn uit Libanon. Een van de beroemdste wijnen ter wereld zelfs. In het verleden door Hugh Johnson bestempeld als één van de wijnen die je in je leven gedronken moet hebben. Dat is Château Musar.

Een karaktervolle rode wijn die is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Carignan en Cinsault druiven. Deze druiven zijn verbouwd in de Békaa Vallei, ongeveer dertig kilometer ten zuidoosten van Beirut.

In de wijngaard wordt biologisch gewerkt. Na de handmatige oogst worden de druiven per druivenras gekneusd, geweekt en in betonnen tanks vergist. Vervolgens wordt de wijn gerijpt in oude vaten van Frans eikenhout. Op het eind van het derde jaar wordt de definitieve assemblage gemaakt en wordt de wijn zonder filtratie gebotteld. Vervolgens wordt hij nog vier jaar op de fles gerijpt.

Het is een intense en complexe rode wijn die minimaal twee uur in een karaf moet luchten voordat hij gedronken kan worden. Prachtig rood van kleur en met een krachtig aroma. Dit bevat veel geuren van rijp rood en zwart fruit, gekonfijt fruit en milde kruiden. De stevige smaak is bijzonder elegant en verfijnd. Met veel fruit en fijne zuren. De lange finale blijft welhaast eindeloos lang hangen. Een prachtige rode wijn om te schenken bij stevige vleesgerechten.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2030.

€ 37,55 per fles
Békaa Valley

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top