Cuvée Tradition
Cuvée Tradition
Cuvée Tradition
Cuvée Tradition
Cuvée Tradition
Cuvée Tradition 2021

Domaine Richeaume

Cuvée Tradition 2021

€ 20,20

Cuvée Tradition 2021

Producent
Domaine Richeaume
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Provence
Druivenras
Merlot, Syrah, Grenache
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 20,20

Vlakbij het Zuid Franse Aix-en-Provence, in de gemeente Puyloubier, ligt Domaine Richeaume. Dit kleine wijngoed is in handen van de familie Hoesch. Tegenwoordig staat Sylvain aan het roer, nadat zijn vader Henning Hoesch het wijngoed rond de eeuwwisseling aan hem overdroeg.

Deze Cuvée Tradition maakt Sylvain door verschillende druiven te assembleren, namelijk Grenache (38%), Syrah (45%), en Merlot (17%). Kwaliteit staat boven kwantiteit bij Domaine Richeaume. Zo zorgt Sylvain ervoor dat het rendement van de druivenstokken laag blijft, wat geconcentreerde druiven geeft. 

De familie Hoesch is een pionier op het gebied van biologische wijnbouw. Hun  wijngaarden worden al sinds de jaren 70 biologisch bewerkt. De voor deze wijn gebruikte druiven staan aangeplant op een wijngaard met een rode bodem. Deze ondergrond bestaat voornamelijk uit klei en heeft een hoog kalkgehalte. De druiven worden door Sylvain met de hand geoogst. Na de oogst worden ze afzonderlijk vergist in roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn geassembleerd en volgt een rijping in oude eikenhouten vaten. 

Het resultaat is deze fraai rood gekleurde wijn. Hij heeft een verleidelijk aroma waar fraaie geuren in zitten van rijpe kersen, zwarte bessen en een vleugje kruiden. Hij is heerlijk vol en rond van smaak, met veel fruit en fijne kruiden. De fris aanhoudende afdronk eindigt met een zachte tannine.

Wat een prachtige rode wijn! Heerlijk bij ratatouille, lamsbout uit de oven of gegrilde entrecote.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 20,20 per fles
Cuvée Tradition

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top