Langhe Bastia Chardonnay
Langhe Bastia Chardonnay
Langhe Bastia Chardonnay
Langhe Bastia Chardonnay 2022

Conterno Fantino

Langhe Bastia Chardonnay 2022

€ 38,90

Langhe Bastia Chardonnay 2022

Producent
Conterno Fantino
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Piemonte
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 38,90

In de Noord-Italiaanse wijnregio Piemonte, vlakbij het Middeleeuwse dorpje Monforte d’Alba, ligt Conterno Fantino. Direct naast de boerderij is in de jaren negentig een kleine wijngaard aangelegd. Deze wijngaard heeft een bodem die bestaat uit klei, kalksteen en zand en hij is beplant met Chardonnay wijnranken. Dankzij de hoge ligging van de wijngaard, op een van de hoogste heuvels van Monforte d'Alba, profiteren de wijnranken optimaal van de koele klimatologische omstandigheden. In combinatie met het lage rendement en de biologische werkwijze worden hier topkwaliteit Chardonnay druiven geoogst. Meteen na de handmatige oogst zijn deze druiven geperst en vergist. Vervolgens is de wijn ruim zestien maanden gerijpt in kleine vaten van Frans eikenhout.

Hierdoor heeft deze intens en complex geurende witte wijn veel geuren van rijp fruit, eikenhout en een hint amandel in de neus. Hij is lekker stevig en krachtig van smaak. Met veel fruit, aangenaam eikenhout, voldoende frisheid en mooie mineralen in de lang aanhoudende finale. Het is een gastronomische witte wijn die perfect geschonken kan worden bij kreeft in Hollandaise saus, ravioli met paddenstoelen of een truffelrisotto.

Nu op dronk, met gemak tot medio 2027 te bewaren.

€ 38,90 per fles
Langhe Bastia Chardonnay

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top