Conterno Fantino
Conterno Fantino
Conterno Fantino
Conterno Fantino
Conterno Fantino

Italië, Piemonte

Conterno Fantino

Conterno Fantino

Op een heuvel vlakbij het pittoreske dorpje Monforte d'Alba, op een steenworp afstand van het beroemde stadje Barolo, ligt Conterno Fantino. Dit bejubelde wijnhuis van Guido Fantino en Claudio Conterno maakt een schitterende serie kwaliteitswijnen.

Al generaties lang zit het telen van druiven bij Guido en Claudio in de familie. Waar de druiven in de beginjaren aan collega wijnboeren in de omgeving worden verkocht, komt het keerpunt in 1982. In dit jaar voegen Claudio en Guido hun wijngaarden samen. Ook wordt de vinificatiekelder ingericht. Vaten, tanks en een druivenpers worden aangeschaft. Al snel maken hun wijnen furore. In 1987 plaatst het toonaangevende Amerikaanse vakblad WineSpectator de Barolo Sorì Ginestra van Conterno Fantino op de omslagpagina en schrijft een zeer lovend artikel hierover. De naam van Conterno Fantino is vanaf nu definitief gevestigd.

Nog steeds worden de wijnen van Conterno Fantino bejubeld in de pers. Niet voor niets wordt dit fraaie wijngoed gerekend tot de allerbeste producenten van Barolo wijnen.

Kaart Conterno Fantino

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top