Domaine de Rimauresq
Domaine de Rimauresq
Domaine de Rimauresq

Frankrijk, Provence

Domaine de Rimauresq

Domaine de Rimauresq

In het zuidoosten van Frankrijk, halverwege de weg van Marseille naar Nice ligt het gehucht Pignans. Hier liggen de wijnkelders en 60 hectare wijngaard van Domaine de Rimauresq gevestigd. Dit wijngoed werd eind 19e eeuw opgericht door Augustin Isnard. Lange tijd bleef het wijngoed binnen de familie.  Tot 1988, toen werd het door Schotse familie Wemyss aangekocht. Deze Schotse whiskydistilleerdersfamilie is overigens nog steeds de eigenaar van Domaine de Rimauresq.

Domaine de Rimauresq is een van de weinige wijnhuizen in de Provence dat over een Cru Classé status beschikt. Deze status hebben zij verkregen vanwege het bijzondere micro-klimaat. Enerzijds wordt dit micro-klimaat zeer bepaald door de gevarieerde bodem van gesteente, zand en grind en anderzijds door het Mediterrane klimaat waar de Mistral voor voldoende verkoeling zorgt.

In de wijngaard, waar op milieubewuste wijze gewerkt wordt, staan Ugni Blanc en Rolle druiven aangeplant voor de productie van witte wijnen. Daarnaast staan er Syrah, Cabernet Sauvignon en Mourvèdre druiven aangeplant voor de rode wijnen. Maar het belangrijkst zijn wellicht de Grenache, Cinsault en Tibourin druiven waar de rosé's van gemaakt worden. Immers, de Provence staat bekend om de licht gekleurde rosé wijnen die heerlijk droog en verfrissend van smaak zijn. En laten ze die nou juist bij Rimauresq heel erg goed weten te maken!

Kaart Domaine de Rimauresq

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top