Domaine Jean Chartron
Domaine Jean Chartron
Domaine Jean Chartron

Frankrijk, Bourgogne

Domaine Jean Chartron

Domaine Jean Chartron

Domaine Jean Chartron is gevestigd in het prestigieuze dorp Puligny-Montrachet. In 1859 werd het wijngoed opgericht door Jean-Edouard Dupard. De geschiedenis van de familie Dupard is nauw verbonden met die van Puligny-Montrachet. In 1873 liet Jean-Edouard Dupard, die destijds burgemeester was van Puligny, een resolutie goedkeuren die de gemeente toestond de naam van haar meest prestigieuze wijn, Montrachet, aan die van Puligny toe te voegen. 

Het wijngoed dankt haar naam aan een alliantie tussen de familie Dupard en Chartron. De dochter van Jean-Edouard, Eugénie Dupard, trouwde met Jean-Edmond Chartron. Een onderdeel van haar bruidsschat waren de wijngaarden. De verbintenis tussen deze families is tot op de dag van vandaag terug te zien in de stenen poorten van de wijngaarden waar de namen van de families in staan gegraveerd. Op dit moment staat de vijfde generatie aan het roer en wordt het wijngoed gerund door broer en zus Jean-Michelle en Anne-Laure.

De familie is in het bezit van veertien en een half hectare aan wijngaard die in Puligny-Montrachet en aangrenzende gemeenten liggen. De wijnranken van Jean-Michelle en Anne-Laure zijn gemiddeld 40 jaar oud. Het gebied wordt gekenmerkt door een bodem die rijk is aan klei, kiezelzand en kalk. Zowel in de wijngaard als de vinificatie kelder wordt er met respect voor de natuur op ambachtelijke wijze gewerkt. Alle wijnen zijn vergist en gerijpt in eikenhouten vaten. Het aandeel nieuwe vaten en de herkomst van deze vaten wisselen per appellatie en het oogstjaar.

Kaart Domaine Jean Chartron

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top