Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck 2022

Domaine Loew

Riesling Muschelkalck 2022

€ 19,10

Riesling Muschelkalck 2022

Producent
Domaine Loew
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Elzas
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 19,10

In het noorden van Frankrijk, vlakbij Straatsburg, ligt wijngoed Loew. Op dit kleine wijngoed maken Étienne en Caroline Loew prachtige Elzas wijnen van biologisch dynamisch verbouwde druiven. Een fraai voorbeeld daarvan is deze Riesling Muschelkalck.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn afkomstig van oude wijnranken. Deze wijnranken staan op een steile berghelling in Westhoffen aangeplant op een ondergrond van mergel en kalksteen. Deze ondergrond wordt Muschelkalk genoemd vanwege de vele fossielen (Muschel in het Duits) die erin gevonden worden.

Na de handmatige oogst worden de druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Vervolgens wordt de wijn tot de lente verder gerijpt terwijl hij in contact blijft met de uitgegiste gistcellen. 

Hierdoor heeft deze verfijnde witte wijn een typisch Riesling aroma. Is hij lekker weelderig en vol van smaak, met veel fruit, voldoende frisheid en een aangename mineraliteit.

Deze geconcentreerde Elzasser Riesling combineert prachtig met gebakken coquilles, krabpoot met huisgemaakte mayonaise, Quiche Lorraine of asperges à la flamande.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 19,10 per fles
Riesling Muschelkalck

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top