Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck
Riesling Muschelkalck 2020

Domaine Loew

Riesling Muschelkalck 2020

16,70

Riesling Muschelkalck 2020

Producent
Domaine Loew
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Elzas
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 16,70

In het noorden van Frankrijk, vlakbij Straatsburg, ligt wijngoed Loew. Op dit kleine wijngoed maken Étienne en Caroline Loew prachtige Elzas wijnen van biologisch dynamisch verbouwde druiven. Zoals deze fraaie Riesling Muschelkalck bijvoorbeeld.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn afkomstig van oude wijnranken. Deze wijnranken staat op een steile berghelling in Westhoffen aangeplant op een ondergrond van mergel en kalksteen. Deze ondergrond wordt Muschelkalk genoemd vanwege de vele fossielen (Muschel in het Duits) die erin gevonden worden.

Na de handmatige oogst worden de druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Vervolgens wordt de wijn tot de lente verder gerijpt terwijl hij in contact blijft met de uitgegiste gistcellen. 

Hierdoor heeft deze verfijnde witte wijn een typisch Riesling aroma. Is hij lekker weelderig en vol van smaak, met veel fruit, voldoende frisheid en een aangename mineraliteit.

Deze geconcentreerde Elzasser Riesling combineert prachtig met gebakken coquilles, krabpoot met huisgemaakte mayonaise of een traditionele flammkuchen of quiche.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2025.

€ 16,70 per fles
Riesling Muschelkalck

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top