Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie 2018

Domaine Michel Redde

Pouilly-Fumé la Moynerie 2018

20,40

Pouilly-Fumé la Moynerie 2018

Producent
Domaine Michel Redde
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Loire
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 20,40

Krachtige witte wijn uit Pouilly-Fumé. Gemaakt van Sauvignon Blanc druiven die met de hand zijn geoogst. De druiven zijn geoogst van ruim 25 jaar oude wijnranken die op verschillende percelen staan aangeplant. Deze percelen liggen rondom het gehucht Saint-Andelain waar het wijnhuis van Michel Redde is gevestigd. Elk perceel heeft een andere ondergrond. De combinatie van deze bodems van kalk, mergel en vuursteen zorgt voor veel mineraliteit en complexiteit.  

Na de gisting is de wijn nog ruim tien maanden gerijpt. Deels in roestvrijstalen tanks en deels in grote vaten van Frans eikenhout. Tijdens deze rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen om hem zo nog meer geur en smaak te geven.

Deze complexe en verfijnde witte wijn heeft een krachtig aroma. Dit geurt aangenaam naar rijp fruit en heeft een fijne mineraliteit. De droge smaak is lekker stevig, mooi mineralig en heerlijk verfrissend. De plezierige afdronk blijft lang en prettig hangen.

Een heerlijke witte wijn om van te genieten bij de maaltijd. Het is een prachtige begeleider van fijn gevogelte, geitenkaas of gebakken visgerechten.

Nu mooi op dronk, indien gewenst met gemak tot eind 2021 te bewaren.

€ 20,40 per fles
Pouilly-Fumé la Moynerie

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top