Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie
Pouilly-Fumé la Moynerie 2021

Domaine Michel Redde

Pouilly-Fumé la Moynerie 2021

€ 23,70

Pouilly-Fumé la Moynerie 2021

Producent
Domaine Michel Redde
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Loire
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 23,70

Krachtige witte wijn uit Pouilly-Fumé. Gemaakt van Sauvignon Blanc druiven die met de hand zijn geoogst. De druiven zijn geoogst van ruim 30 jaar oude wijnranken die op verschillende percelen staan aangeplant. Deze percelen liggen rondom het gehucht Saint-Andelain waar het wijnhuis van Michel Redde is gevestigd. Elk perceel heeft een andere ondergrond. De combinatie van deze bodems van kalk, mergel en vuursteen zorgt voor veel mineraliteit en complexiteit.  

De druiven worden met de hand geoogst en vergist met de van nature op de druiventros aanwezig gisten. Na deze spontane gisting is de wijn ruim tien maanden gerijpt. Deels in roestvrijstalen tanks en deels in grote vaten van Frans eikenhout. Tijdens deze rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen om hem zo meer geur en smaak te geven.

Deze complexe en verfijnde witte wijn heeft een krachtig aroma. Dit geurt aangenaam naar rijp wit fruit en verse citrusvruchten. Hij is mooi krachtig en droog van smaak. Met veel fruit, mineralen, complexiteit en verfijning. De spannende en geurige finale blijft lang en aangenaam hangen.

Een ideale witte wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een prachtige begeleider van fijn gevogelte, geitenkaas of gebakken visgerechten.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2025.

€ 23,70 per fles
Pouilly-Fumé la Moynerie

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top