Domaine Michel Redde
Domaine Michel Redde
Domaine Michel Redde

Frankrijk, Loire

Domaine Michel Redde

Domaine Michel Redde

Een kleine 200 kilometer ten zuiden van Parijs ligt de vinificatiekelder van Michel Redde direct aan de Route National in het dorpje Saint Andelain. Dit dorpje in de Loire ligt middenin het Pouilly-Fumé productiegebied.

De familie Redde is al eeuwenlang verbonden met Saint Andelain. Halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw bouwde Michel Redde de huidige vinificatiekelder. In deze tijd werd ook een groot deel van de wijngaarden aangekocht en herplant. Eind jaren zeventig, om precies te zijn in 1977 nam Thierry Redde, de zoon van Michel, het wijngoed over. Tegenwoordig runt Thierry dit ruim veertig hectare tellende wijngoed samen met zijn twee zonen, Sébastian en Romain.

In de wijngaarden wordt gewerkt met respect voor de natuur. Hoewel niet gecertificeerd wordt hier biologisch gewerkt. De wijngaarden liggen verspreid rondom de vinificatiekelder. Ze zijn voornamelijk met Sauvignon Blanc en voor een klein deel met Chasselas druiven aangeplant. De bodems variëren en hebben een dominantie van kalk, silex of vuursteen. Deze verschillende terroirs geven hun specifieke kenmerken aan de druiven. Domaine Michel Redde is gespecialiseerd om deze specifieke kenmerken optimaal in de wijnen tot hun recht te laten komen.

Ook in de vinificatiekelder laat men de natuur haar werk doen. Er worden geen giststammen of enzymen gebruikt, de vergisting gebeurt op natuurlijke, spontane wijze. Deze traditionele manier heeft slechts tot doel om absoluut zuivere topwijnen te maken. En hierin slaagt de familie Redde steeds weer!

Kaart Domaine Michel Redde

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top