Domaine Richeaume
Domaine Richeaume
Domaine Richeaume
Domaine Richeaume

Frankrijk, Provence

Domaine Richeaume

Domaine Richeaume

Domaine Richeaume ligt vlakbij Aix-en-Provence in de gemeente Puyloubier. Dit 65 hectare grote wijngoed is eigendom van de familie Hoesch. Henning Hoesch is een van de pioniers van de biologische landbouw en verbouwt zijn wijngaarden al sinds begin jaren zeventig volledig biologisch. Aan het begin van dit millennium heeft hij de zorg voor de wijngaarden en het wijn maken grotendeels aan zijn zoon Sylvain overgedragen.

Domaine Richeaume ligt aan de voet van de Saint-Victoire berg. Het wijngoed ligt 30 kilometer van de kust op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel. Dankzij de Mistral heerst hier een uniek microklimaat waardoor de druiven langzaam en gelijkmatig rijp worden.

De druivenstokken staan aangeplant op een rode bodem waar veel kalksteen en ijzer in zit. Tussen de druivenstokken graast een kudde van 150 schapen. Ze zorgen voor een organische bemesting van de bodem en voorkomen onnodige onkruidgroei in de wijngaard. Om ziektes en plagen te voorkomen staan in weilanden rondom de wijngaarden planten en bloemen aangeplant die nuttige insecten en vogels trekken. Chemische bemestings- en bestrijdingsmiddelen zijn volledig uit den boze. De opbrengst van de druivenstokken wordt bewust laag gehouden. Middels een groene oogst wordt het rendement teruggebracht naar gemiddeld 20 hectoliter per hectare.

De vinificatiekelder is volledig klimaatneutraal. De benodigde elektriciteit wordt met zonnepanelen opgewekt. En om de vinificatiekelder op een constante koele temperatuur te houden bestaat het dak van deze kelder uit een groot waterbassin. Dit bassin wordt gevuld met water uit een natuurlijke bron die zich op het wijngoed bevindt. Uiteraard laat men ook in de vinificatiekelder de natuur haar werk doen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke gisten en er wordt zo min mogelijk geïntervenieerd. Het kan niet anders dan dat hier topkwaliteit vandaan komt.

Kaart Domaine Richeaume

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top