Monograph
Monograph
Monograph
Monograph 2022

Gaia Wines

Monograph 2022

€ 13,40

Monograph 2022

Producent
Gaia Wines
Soort wijn
Wit
Wijnland
Griekenland , Santorini
Druivenras
Assyrtiko
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 13,40

Het autochtone Griekse druivenras Assyrtiko vindt zijn oorsprong op het vulkaaneiland Santorini. In de loop der jaren is het echter in steeds meer Griekse wijngaarden aangeplant, van de Grieks-Macedonische wijngaarden in het noorden tot op het schiereiland Peloponnesos in het zuiden.

De voor deze wijn gebruikte Assyrtiko druiven zijn afkomstig van Peloponnesos. De wijnranken staan op een hoogte van ongeveer 500 meter boven het zeeniveau geworteld op een kalkrijke bodem. Meteen na de oogst zijn de druiven geperst en vergist. Vervolgens is de wijn gerijpt in stalen tanks en voor een klein deel in eikenhouten vaten.

Hierdoor heeft deze intens en complex geurende witte wijn in zijn aroma veel geuren zitten van rijp fruit, gedroogde bloemen, kruiden en een vleugje eikenhout. Hij is mooi droog en krachtig van smaak. Met veel fruit, wat tutti frutti en een heerlijk fris aanhoudende afdronk.

Het is een ideale witte wijn om te drinken bij gegrilde zwaardvis, gevulde aubergines of Feta Saganaki.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 13,40 per fles
Monograph

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top