Gaia Wines
Gaia Wines
Gaia Wines
Gaia Wines

Griekenland, Santorini

Gaia Wines

Gaia Wines

In 1994 werd het Griekse Gaia Wines opgericht door Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos.

De wijngaarden van Gaia Wines liggen in de meest veelbelovende Griekse wijngebieden, namelijk op Peloponnisos en Santorini. In elk van deze gebieden heeft Gaia Wines een aantal wijngaarden en een vinificatiekelder.

Op Peloponnisos wordt ruim zeven hectare wijngaard verbouwd. Deze zijn voornamelijk beplant met de rode Agiorgitiko druif. De wijngaarden liggen net buiten het dorp Koutsi in de subzone Neméa. Ze liggen tussen de 300 en 800 meter boven het zeeniveau. De druivenstokken staan aangeplant op een ondergrond van klei en mergel.

De overige wijngaarden liggen op het eiland Santorini. Aan de oostkust van dit eiland ligt een oude tomatenfabriek. Na een grondige renovatie doet dit uit 1900 daterende gebouw dienst als vinificatiekelder. De wijngaarden liggen vlakbij deze vinifactiekelder en zijn beplant met de witte Assyrtiko druif.

Het eiland Santorini heeft een uniek terroir. De druivenstokken zijn nog nooit aangetast door phylloxera. Ze staan aangeplant op een poreuze, vulkanische bodem. Het klimaat kent vele zonne-uren, nauwelijks neerslag en een sterke wind in de zomermaanden. Welhaast ideale omstandigheden om authentieke wijnen te maken van hoge kwaliteit!

Kaart Gaia Wines

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top