Palette
Palette
Palette
Palette 2022

Henri Bonnaud

Palette 2022

€ 25,75

Palette 2022

Producent
Henri Bonnaud
Soort wijn
Rosé
Wijnland
Frankrijk , Provence
Druivenras
Grenache, Cinsault, Mourvèdre
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 25,75

In het zuiden van Frankrijk, vlakbij Aix-en-Provence, ligt de Montagne-Saint-Victoire. Deze berg vormde een bron van inspiratie voor de Franse kunstschilder Paul Cézanne en komt regelmatig voor op zijn schilderijen. Aan de voet van dit kalksteenmassief, vlakbij het dorpje Le Tholonet, liggen de wijngaarden van Henri Bonnaud.

Een van de wijngaarden van Henri Bonnaud ligt in het kleine herkomstgebied Palette. Deze appellation, die al sinds 1948 bestaat, ligt ten oosten van Aix-en-Provence en wordt omsloten door de dorpen Meyreuil, Le Tholonet en Aix-en-Provence. Kenmerkend voor de AOC Palette is de kalkstenen ondergrond. Hiermee onderscheidt Palette zich van de rest van de Provence. Op deze kalkhoudende bodem staan Grenache, Cinsault en Mourvèdre wijnranken aangeplant. Hiervan maakt de kleinzoon van Henri Bonnaud en de huidige eigenaar, Stéphane Spitzglous, deze biologische Palette rosé. 

Deze intens en complex geurende rose heeft veel geuren van bessen, aardbeien, frambozen, rozen en milde kruiden in zijn aroma zitten. Hij is mooi droog en geconcentreerd van smaak. Met veel fruit, fijne kruiden, voldoende frisheid, rondeur en een welhaast eindeloos lange afdronk. Een gastronomische rosé die perfect geschonken kan worden bij gegrilde kreeft, gefrituurde courgettebloemen of Fruits de Mer.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2024.

€ 25,75 per fles
Palette

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top