Grüner Veltliner Smaragd
Grüner Veltliner Smaragd
Grüner Veltliner Smaragd
Grüner Veltliner Smaragd
Grüner Veltliner Smaragd 2021

Josef Fischer

Grüner Veltliner Smaragd 2021

€ 30,60

Grüner Veltliner Smaragd 2021

Producent
Josef Fischer
Soort wijn
Wit
Wijnland
Oostenrijk , Wachau
Druivenras
Gruner Veltliner
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 30,60

Ongeveer tachtig kilometer ten westen van Wenen ligt Rossatz. Een klein dorpje waar Weingut Josef Fischer is gevestigd. Rossatz ligt midden in de wijnregio Wachau; Oostenrijks kleinste én beste wijngebied!

Wachau staat bekend om haar eigen classificatie van wijnen die onderverdeeld is in drie categorieën: Steinfeder, Federspiel en Smaragd. Deze classificatie geeft informatie over de rijpheid van de druiven. Smaragd is de hoogste classificatie en Smaragd wijnen worden dus gemaakt van de meest rijpe druiven die veel concentratie bevatten. 

Josef Fischer oogst de Grüner Veltliner druiven voor deze Smaragdwijn in de Kreuzberg wijngaard (Ried). Een wijngaard die een koele ligging heeft aan de oever van de Donau en waar de wijnranken wortelen in oergesteente. 

Na de oogst zijn de rijpe Grüner Veltliner druiven zachtjes gekneusd en geperst. Vervolgens is het druivensap vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn enkele maanden gerijpt in stalen tanks terwijl hij in contact bleef met de uitgegiste gistcellen. 

Hierdoor heeft deze fraaie Grüner Veltliner een schitterende goudgele kleur. Het aangename aroma bevat veel geuren van rijp wit fruit en kruisbessen. De verfijnde smaak is mooi vol en rond, bevat veel fruit, is lekker geurig en sappig, heeft een fijne mineraliteit en eindigt met een frisse afdronk die lang en zacht blijft hangen.

Dit is een gastronomische witte wijn! Prachtig bij rijke visgerechten als zeebaars met Hollandaisesaus, tarbot à la meunière of gegratineerde Sint-Jacobsschelpen.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2026.

€ 30,60 per fles
Grüner Veltliner Smaragd

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top