Spätburgunder
Spätburgunder
Spätburgunder
Spätburgunder 2022

Weingut Dr. Wehrheim

Spätburgunder 2022

€ 16,20

Spätburgunder 2022

Producent
Weingut Dr. Wehrheim
Soort wijn
Rood
Wijnland
Duitsland , Pfalz
Druivenras
Spätburgunder
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 16,20

Het familiebedrijf Dr. Wehrheim ligt in het dorpje Birkweiler. Dit gehucht ligt in het zuidwesten van de Duitse wijnstreek Pfalz. Het wijngoed wordt gerund door Franz Wehrheim, de achterkleinzoon van de oprichter dr. Heinz Wehrheim. 

Van biologisch verbouwde Spätburgunder druiven maakt Franz deze verleidelijke rode wijn. De druiventrossen zijn met de hand geoogst van wijnranken die staan aangeplant op een ondergrond die hoofdzakelijk uit Buntsandstein bestaat. Dit zijn verweerde bodems van zo’n 250 miljoen jaar oud die veel in de Pfalz voorkomen. Dit type rode zandsteen heeft een opvallende kleur die wisselt van geel tot diep rood. De kleur komt door ijzeroxide. Dit is ontstaan als gevolg van een chemische reactie tussen het ijzer in het gesteente en de zuurstof in de lucht.

Meteen na de oogst zijn de druiven vergist. Vervolgens is de wijn ongeveer tien maanden gerijpt in oude vaten van Frans eikenhout. Hierdoor heeft deze elegante rode wijn een aangenaam aards aroma dat veel geuren van vers rood fruit en een subtiel vleugje eikenhout bevat. De smaak is opwekkend, fruitig en fris. En eindigt met een sappige finale die prettig blijft hangen.

Het is een ideale rode wijn om licht gekoeld te schenken. Niet alleen erg lekker om zo te drinken, ook zeer geschikt bij de maaltijd. Hij combineert bijvoorbeeld uitstekend bij stevige visgerechten of gevogelte. 

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 16,20 per fles
Spätburgunder

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top