Kalk und Kreide
Kalk und Kreide 2022

Weingut Thorle

Kalk und Kreide 2022

€ 21,20

Kalk und Kreide 2022

Producent
Weingut Thorle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Rheinhessen
Druivenras
Chardonnay, Weissburgunder
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 21,20

Elegante witte wijn uit de Rheinhessen. Gemaakt van Chardonnay (55%) en Weissburgunder druiven (45%) die met de hand zijn geoogst in de wijngaard van Weingut Thorle. Dit dynamische wijngoed ligt in het dorpje Saulheim, dat een kleine twintig kilometer ten zuiden van Mainz ligt.

De wijnranken staan aangeplant op een ondergrond die, zoals de naam al zegt, bestaat uit kalk en krijt. Hierdoor worden hier geconcentreerde druiven geoogst, die veel geur, smaak en mineralen bevatten. Na de oogst zijn de druiven zachtjes geperst en zijn de druivenschillen ongeveer zes uur in het sap geweekt. Vervolgens is het druivensap vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Hierna is de wijn tien maanden gerijpt in deels nieuwe (ongeveer eenderde deel) en deels oude eikenhouten vaten. Tijdens deze rijping heeft de wijn een zogenaamde “bâtonage sur lie” gehad. Bij deze traditionele wijnmaaktechniek blijven de uitgegiste gistcellen tijdens de rijping in het vat zitten en worden ze regelmatig (in dit geval maandelijks) door het vat geroerd. Hierdoor wordt de wijn voller en ronder van smaak.

Deze Kalk und Kreide is een verfijnd geurende witte wijn. In zijn delicate aroma zitten veel geuren van rijp wit fruit met nuances van kruisbessen en een subtiel vleugje kruiden. Hij is strakdroog van smaak. Met veel fruit, fijne zuren en vooral veel mineralen. Geconcentreerd, levendig en fris. Met een geurige finale die lang en prettig blijft hangen. Een geweldige witte wijn om te schenken bij oesters of andere schaal- en schelpdieren!

Nu goed op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2025.

€ 21,20 per fles
Kalk und Kreide

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top