Xisto Ilimitado Tinto
Xisto Ilimitado Tinto
Xisto Ilimitado Tinto
Xisto Ilimitado Tinto
Xisto Ilimitado Tinto 2021

Luis Seabra Vinhos

Xisto Ilimitado Tinto 2021

€ 17,95

Xisto Ilimitado Tinto 2021

Producent
Luis Seabra Vinhos
Soort wijn
Rood
Wijnland
Portugal , Douro
Druivenras
Touriga Franca, Tinta Roriz
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 17,95

Luis Seabra Vinhos ligt in het noorden van Portugal, middenin het wijngebied Douro. Deze wijnstreek dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die ontspringt in het noorden van Spanje en uitmondt in zee bij de stad Porto. Douro staat van oudsher bekend om de portwijnen die er vandaan komen. Luis Seabra probeert deze regio op de kaart te zetten met de productie van onversterkte wijnen, zoals deze krachtige Xisto Ilimitado Tinto.

De naam van deze stoere wijn, Xisto, verwijst naar de schist bodem waarop de wijnranken staan aangeplant. Hij wordt gemaakt van inheemse Portugese druivenrassen als Touriga Franca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Rufete en Tinta Barocca. 

Deze druiven zijn na de handmatige oogst deels vergist in stalen tanks en deels in klassieke lagares. Deze lagares zijn oude stenen kuipen waarin de druiventrossen op de ouderwetse wijze, dus met de blote voeten, worden gekneusd. Na de gisting is de wijn nog ruim veertien maanden gerijpt in oude vaten van Frans eikenhout.

Hierdoor heeft deze robuuste rode wijn een prachtige paarsrode kleur en een boers aroma. Dit bevat geuren van confiture, marsepein, chocolade en een vleugje anijs. De stevige en krachtige smaak is vol en sappig. De geurige finale eindigt met een flinke tannine. Een wijn voor de liefhebber!

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 17,95 per fles
Xisto Ilimitado Tinto

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top