Monkey
Monkey
Monkey
Monkey
Monkey 2023

Monchiero Carbone

Monkey 2023

€ 13,50

Monkey 2023

Producent
Monchiero Carbone
Soort wijn
Rosé
Wijnland
Italië , Piemonte
Druivenras
Barbera, Nebbiolo
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 13,50

Ten zuidoosten van Turijn, in het dorpje Canale, ligt Monchiero Carbone. Een wijnhuis met een rijke geschiedenis. De eerste wijngaard werd ruim 100 jaar geleden aangekocht door Clotilde Valente, de overgrootmoeder van huidig eigenaar Francesco Carbone. 

Clotilde haar echtgenoot werd vanwege het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar het front gestuurd. Clotilde bleef alleen achter en besloot in 1918 om de Monbirone wijngaard te kopen van haar eigen bruidsschat, iets wat zeer vooruitstrevend was voor die tijd. Hiermee werd de basis gelegd van dit bijzondere familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot 35 hectare wijngaard.

Van de typisch Piemontese druivenrassen Barbera (50%) en Nebbiolo wordt deze Monkey Rosa gemaakt. Een verrukkelijke rosé die is geïnspireerd door de frisse, delicate rosé wijnen uit de Provence. Net als in de Provence is hij gemaakt volgens de ‘pressurage direct’ methode. Bij deze techniek worden de druiven meteen na de oogst zachtjes geperst. Vervolgens wordt het licht rosé gekleurde sap vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks.

Hierdoor heeft deze Monkey Rosa een fraaie lichtroze kleur. Het aangename aroma geurt intens naar vers rood fruit, rozen en viooltjes. De smaak is mooi droog en fris, bevat veel fruit en eindigt met een spannende afdronk die lang en prettig blijft hangen. 

Dit is niet alleen een heerlijke rosé om zo te drinken, ook is het een fraaie begeleider van spaghetti aglio, olio e peperoncino, bruschetta met venkelsalami of Parmaham met meloen.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 13,50 per fles
Monkey

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top