Monchiero Carbone
Monchiero Carbone
Monchiero Carbone
Monchiero Carbone

Italië, Piemonte

Monchiero Carbone

Monchiero Carbone

Een kleine vijftig kilometer ten zuidoosten van Turijn ligt het dorpje Canale. Hier, in de heuvels van Roero, ligt Monchiero Carbone. Dit wijngoed is in de jaren negentig opgericht door Marco Monchiero en Lucetta Carbone. Tegenwoordig is het familiebedrijf in handen van hun zoon Francesco en zijn vrouw Lucrezia. 

Zowel de familie Monchiero als de familie Carbone hebben een rijke geschiedenis in het wijn maken. Deze geschiedenis loopt bijna honderd jaar terug, toen de overgrootmoeder van Francesco de eerste wijngaard aankocht van haar eigen bruidsschat. Nog steeds staat een portret van deze Clotilde Valente in de proefzaal in Canale. 

De bijzondere familieverhalen worden op elke fles geëerd met de leus "OGNI USS A L'HA SO TANBUSS". In het lokale Roero dialect betekent dit “Elke deur heeft zijn eigen deurklopper”, ofwel elke deur heeft zijn eigen verhaal. Het is dan ook niet gek dat traditie hoog in het vaandel staat bij Monchiero Carbone.

De oorspronkelijke wijngaarden, op de Monbirone en Tanon heuvels, zijn nog steeds in het bezit van de familie. Met elke wijn probeert Francesco recht te doen aan zijn achtergrond en aan de unieke karakteristieken van de Roero regio. Hoewel de kleinschalige productie niet biologisch gecertificeerd is, wordt er wel biologisch gewerkt in de wijngaarden. Volgens Francesco kan je immers pas topwijnen produceren, als je aandacht schenkt aan de bodem. De gezondheid van de wijnranken en het land staan daarom centraal. 

Kaart Monchiero Carbone

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top