Amarone della Valpolicella Classico
Amarone della Valpolicella Classico
Amarone della Valpolicella Classico
Amarone della Valpolicella Classico 2018

Monte del Fra

Amarone della Valpolicella Classico 2018

€ 36,85

Amarone della Valpolicella Classico 2018

Producent
Monte del Fra
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Veneto
Druivenras
Corvina Veronese, Rondinella
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 36,85

Het Noord-Italiaanse wijnhuis Monte del Frà maakt schitterende wijnen. Zoals deze Amarone della Valpolicella Classico bijvoorbeeld. Een bijzondere rode wijn die is gemaakt van Corvina Veronese (80%) en Rondinella druiven. Deze druiven zijn verbouwd in wijngaarden die in de heuvels rondom het dorpje Fumane liggen. Dit kleine dorpje ligt vlakbij Verona, in het hart van het Valpolicella Classico gebied.

Na de oogst zijn de druiventrossen ruim drie maanden in kleine kratjes opgeslagen. Tijdens deze indroging hebben de druiven veel vocht verloren waardoor ze smaakvoller zijn geworden. Vervolgens zijn deze geconcentreerde druiven gekneusd en vergist. Hierna is de wijn nog ruim 24 maanden gerijpt in houten vaten. Met als resultaat deze verleidelijke rode wijn.

Het is een aangenaam geurende wijn. Het prachtige aroma bevat mooie geuren van rijpe bessen en zwarte kersen, confiture en een fraai gedoseerd vleugje eikenhout. De krachtige smaak is intens en complex. Bevat veel rijp fruit, heeft mooie zuren en eindigt met een zachte, welhaast eindeloos lange finale die prettig blijft hangen.

Dit is een heerlijke rode wijn om te schenken bij stevige vleesgerechten, bij voorkeur van wild. Daarnaast is het een prachtige begeleider van belegen Hollandse kazen.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 36,85 per fles
Amarone della Valpolicella Classico

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top