Tenuta delle Terre Nere
Tenuta delle Terre Nere
Tenuta delle Terre Nere
Tenuta delle Terre Nere

Italië, Sicilië

Tenuta delle Terre Nere

Tenuta delle Terre Nere

Op de noordelijke hellingen van de legendarische vulkaan Etna, tussen de dorpen Sollicchiata en Randazzo, ligt het prachtige Siciliaanse wijngoed van Marco de Grazia: Tenuta delle Terre Nere. Letterlijk vertaald het wijngoed van de zwarte aarde, een eervolle verwijzing naar de kleur van de vulkanische ondergrond waarop de druivenstokken staan aangeplant.

De dertig hectare wijngaard van dit biologisch werkende wijnbedrijf liggen tussen de 600 en 1000 meter hoogte. Door de hogere ligging koelt het 's avonds erg af in een klimaat waar de temperaturen overdag extreme hoogten kunnen bereiken. Een temperatuurverschil tussen de dag en nacht van 30 graden Celsius is geen uitzondering. De wijnen blijven door dit grote temperatuurverschil mooi fris en verfijnd.

De ondergrond bestaat uit verschillende typen vulkanische gesteenten, zoals bijvoorbeeld vulkanische as, basaltische keien en kiezels. Deze zwarte vulkanische ondergrond geeft de wijnen een uniek karakter en een heerlijke mineraliteit mee.Door het bijzondere en unieke microklimaat en terroir van het wijngoed, wordt Tenuta delle Terre Nere door Marco de Grazia ook wel liefkozend "het eiland op het eiland" genoemd.

Kaart Tenuta delle Terre Nere

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top