Etna Rosso
Etna Rosso
Etna Rosso
Etna Rosso
Etna Rosso
Etna Rosso
Etna Rosso 2022

Tenuta delle Terre Nere

Etna Rosso 2022

€ 23,20

Etna Rosso 2022

Producent
Tenuta delle Terre Nere
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Sicilië
Druivenras
Nerello Mascalese, Nerello Mantellato
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 23,20

In het noordoosten van het zonnige Sicilië ligt Tenuta delle Terre Nere. De naam van dit wijngoed is een verwijzing naar de herkomst. Dit schitterende wijnhuis ligt namelijk vlakbij de Etna vulkaan. Een unieke plek waar de bodem bestaat uit zwart vulkanisch gesteente (Terre Nere).

Eigenaar Marco de Grazia maakt deze robuuste Etna Rosso van de autochtone druivenrassen Nerello Mascalese (95%) en Nerello Mantellato (5%). De wijnranken staan aangeplant op de noordelijke hellingen van de Etna vulkaan. In dit ruwe, stijle en ontoegankelijke gebied is het een flinke uitdaging voor Marco om druiven te verbouwen. De wijnranken hebben een wisselende leeftijd, ze zijn tussen de 6 en 50 jaar oud. Het rendement in de wijngaard is laag, ongeveer 35 hl/ha. Hierdoor is deze Etna Rosso uiterst geconcentreerd van smaak. Na de vergisting is de wijn nog zo’n elf maanden gerijpt in grote houten vaten van meer dan duizend liter.

Het is een fraai rood gekleurde wijn met een intens en complex aroma. Dit bevat veel geuren van rijp rood en zwart fruit, fijne kruiden en wat gebrande tonen. De geurige smaak is lekker stevig en krachtig. In de lang aanhoudende finale zit een fraaie tannine versmolten. Hierdoor is het een prachtige rode wijn om te schenken bij de maaltijd. Het is bijvoorbeeld een uitstekende begeleider van gegrilde vleesgerechten, geroosterde lamsbout of een kruidige groentestoof.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2028.

€ 23,20 per fles
Etna Rosso

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top