Prosecco Rosé
Prosecco Rosé
Prosecco Rosé 2022

Terre dei Buth

Prosecco Rosé 2022

€ 10,60

Prosecco Rosé 2022

Producent
Terre dei Buth
Soort wijn
Mousserend
Wijnland
Italië , Veneto
Druivenras
Glera, Pinot Nero
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 10,60

Terre dei Buth is gespecialiseerd in de productie van biologische, veganistische mousserende wijnen. De wijngaarden van de wijnmakersfamilie Marion liggen in het gehucht Mareno di Piave, dat ruim 50 kilometer ten noorden van Venetië ligt. 

De natuur staat hoog in het vaandel bij de familie. Dit blijkt uit hun filosofie: wijn wordt gemaakt van druiven, die op hun beurt de vruchten van de aarde zijn en de aarde is onderdeel van de natuur. Deze verbondenheid met de natuur komt duidelijk tot uiting in de verpakking van hun product: de etiketten, ontworpen in samenwerking met illustratrice Irene Laschi. De etiketten weerspiegelen de agrarische wereld met afbeeldingen van diverse groenten, zoals de aubergine die deze fles siert. 

De familie Marion maakt deze verkoelende Prosecco van Glera en Pinot Nero druiven. Zoals gebruikelijk bij Prosecco is de wijn gemaakt volgens de Charmat methode. Deze manier van wijnmaken is aan het begin van de negentiende eeuw bedacht door de Franse wijnmaker Eugène Charmat. Kort gezegd komt het bij deze methode erop neer dat de wijn een tweede keer vergist wordt in een afgesloten tank. Tijdens deze tweede gisting krijgt hij zijn vrolijke bubbels. 

Deze fijn mousserende Prosecco Rosato heeft een fraaie licht roze kleur. Het aroma geurt verleidelijk naar verse aardbeien, bessen en frambozen. Hij is lekker fruitig van smaak en heeft een frisse finale die lang en prettig blijft hangen. Een origineel aperitief! Én een ideale begeleider van een salade met watermeloen en geitenkaas, pizza Caprese of fritto misto met groente.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 10,60 per fles
Prosecco Rosé

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top