Vignerons de la Colline Éternelle
Vignerons de la Colline Éternelle
Vignerons de la Colline Éternelle

Frankrijk, Bourgogne

Vignerons de la Colline Éternelle

Vignerons de la Colline Éternelle

Ten zuiden van Chablis ligt het historische pelgrimsstadje Vézelay. Hier ligt op de eeuwige heuvel, de zogenaamde Colline Éternelle, de grootste Romaanse kerk van Frankrijk. Deze basiliek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bevindt zich op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. 

Hoewel de appellation Vézelay pas sinds 1997 officieel bestaat, wordt er in deze regio al eeuwenlang wijn gemaakt. Doordat het kleine stadje met de beroemde basiliek een belangrijk bedevaartsoord werd, groeide de interesse in, en de kennis over wijn. Tot op de dag van vandaag komen er prachtige witte wijnen uit Vézelay, voornamelijk gemaakt van Chardonnay druiven.

Les Vignerons de la Colline Éternelle is een samenwerkingsverband van twaalf wijnboeren uit de regio en werd opgericht in 1989. Samen verbouwen ze zo’n vijfendertig hectare aan wijngaarden. De wijnranken staan aangeplant op een ondergrond van kalksteen. Deze bodem zorgt voor de typerende mineraliteit in de wijnen uit Vézelay. 

Voor het maken van de wijn is Bernard Raveneau verantwoordelijk. Niet de minste, want hij is zoon van één van de allerbeste Chablis-producenten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stijl van deze Vézelay doet denken aan een mooie Chablis.

Kaart Vignerons de la Colline Éternelle

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top