Vézelay
Vézelay
Vézelay
Vézelay
Vézelay 2021

Vignerons de la Colline Éternelle

Vézelay 2021

€ 17,75

Vézelay 2021

Producent
Vignerons de la Colline Éternelle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 17,75

In het noorden van de Bourgogne, vlakbij Chablis, ligt het pelgrimsstadje Vézelay. Dit stadje is bekend vanwege haar in de elfde eeuw gebouwde basiliek die op de Colline Éternelle ligt. Vanaf deze eeuwige heuvel is menig kruistocht vertrokken. Daarnaast ligt deze beroemde basiliek op de route naar Santiago de Compostela.

Rondom Vézelay liggen de wijngaarden van les Vignerons de la Colline Éternelle, een samenwerkingsverband van twaalf wijnboeren die samen vijfendertig hectare aan wijngaarden verbouwen. Voor het maken van de wijn is Bernard Raveneau verantwoordelijk. Niet de minste, want hij is zoon van één van de allerbeste Chablis-producenten. In de stijl van Chablis maakt hij deze geweldige witte wijn.

Het is een fraai goudgeel gekleurde wijn die een uitbundig aroma van groene appels heeft. De droge en geurige smaak bevat veel tonen van wit fruit, is aangenaam ziltig en eindigt met een fris aanhoudende finale.

Een heerlijke witte wijn om als aperitief te schenken. Of om te drinken bij zeevruchten als oesters, mosselen of garnalen.

Nu op dronk, te bewaren tot medio 2025.

€ 17,75 per fles
Vézelay

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top